This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zadnja poročila si prosim oglejte na naši Facebook strani Kitelife.si

Kitelife Trip Soma Bay

solakajtanja

Končno sobota, ura zazvoni ob 04:30 zjutraj ...akcija!! Morje, sonce, veter, kajti, žur...prav težko nam očitno ne bo :) Ekipa Kitelife je že v Egiptu in mi nestrpno čakamo na Brniku, da vstopimo na letalo proti Hurgadi. Last call in že smo v zraku. Pokrajina pod nami se spreminja iz gorske, v mediteransko, že letimo mimo Dalmacije, nato grških otokov, vidimo Kreto na desni, v daljavi se počasi prikaže afriška celina, dolga peščena platforma in nekaj visokih gorskih grebenov.

Pristanek in vročinski val 33 stopinj direktno v obraz, takoj, ko se odprejo vrata kabine. Počakamo na opremo in nato vožnja z avtobusom proti Palm Royal hotelu v Soma Bay-u. Šofer nam takoj izpuli 2 eura za nalaganje torbe na bus...bakšiš bakšiš!!! :) Končno pridemo v Palm Royal, ki se blešči v svojem super arabskem luksuznem kiču. Spoznamo inštruktorje in ekipo, ki je tam že en teden. Vsi so malo slabe volje, ker je menda prejšnji teden slabo pihalo...Držimo pesti, da bo nam sreča bolj naklonjena!!

Prvi dan imamo priložnost, da se spoznamo z okoljem, surf spotom in, da se namestimo v naše sobe. Nekateri so že "supali", drugi so si ogledovali kajt opremo, tretji so dokončno odklopili možgane in se udobno namestili v Surfmotion lounge . Komaj čakamo, da se tečaj prične...

Naslednji dan že pihaaaaa :) Razdelimo se v dve skupini in vsak poizkusi manevriranje majhnega "trainer kajta". Do zdaj se zdi še vse zelo enostavno in obvladljivo. Kmalu se zakomplicira pri spoznavanju opreme, kjer je veliko vrvic, "navijanje bara na osmico" pa taka in drugačna deska pa "safety" pa "chicken loop" pa "donkey dick" pa ta in ona kvadratura kajta, da ne omenjamo moči velikega zmaja, ki nas bo jutri razmetaval po laguni. Jutri začnemo že ob 8h, laguna bo polna vode in mi bomo "ready", da gremo z velikimi kajti v vodo ter, da preizkusimo njegovo moč. Nekaterim gre zelo dobro, kajte držijo in kontrolirajo, drugi se borijo med power cono in pozicijo kajta na 12 in po "robu okna", kjer je "mrcina" še dokaj prizanesljiva. Seveda brez parih supermanov po zraku ne gre in po končanem dnevu vsi čutimo razbolelo telo. What doesn't kill you makes you stronger!! Imamo že tudi prvega, ki je speljal v drugem poizkusu!! Mitja je dobil kajt in desko in se dobesedno ni več vrnil. Cel teden se je vozil z eno roko mimo nas in nam dokazoval, da ko enkrat spelješ, užitek res ni več daleč :) Odločil se je, da gre tudi v globoko vodo, da razišče arabski teren in da ga vsaj enkrat rešijo, če je že plačal za to!! In so ga in tako smo dobili prvi boat/walk of shame :) Vsi smo srečni, ko naslednji dan spet piha in tokrat vsi dobimo deske.

Gneča v laguni nam dela težave, prav tako kontrola kajta z eno roko pa body drag in da ne omenjam štartov v nizki vodi. Deska tudi ne uboga in vedno odplava tja kamor nočemo! Ampak na srečo imamo spet nove talente, ki so speljali in ti nam dajejo moč za nadaljevanje. Sonce nas prvič zapeče in utrujenost se počasi nabira...

Vsak detajl, napako, napredek, žalost, veselje, bolečino analiziramo v Azure baru na chicken "baniniju" in Johnny's baru ob Fanta pivu. Bas that beer!!! Naslednji dan treningi postanejo že pravi užitek. Vsak prevožen meter na deski cenimo in se veselimo z vsakim, ki spelje. Slišijo se vzkliki, aplavzi in skupinska podpora. Iz vode se vračajo nasmejani obrazi. To je treba proslavit in kaj boljšega kot odhod z ladjico na party island. Ob ponovljenih ritmih LMFAO in alkoholnih substancah preplešemo dolgo v noč.

Zadnja dva dneva se v parih ali samostojno podajamo v laguno, nekaterim se že dovoli štart iz plaže in vsak po svoje vadimo tisto smer, ki nam dela težave. Večina se že pelje desno, leva pa še ne prizanaša. Nekaj more ostati še za naslednjič, ko se ponovno srečamo. Upamo, da že jeseni.

Hvala Kitelife ekipi, predvsem Anžetu, Mateju, Žigi, Staši, Anji, TIlnu, Zokiju, Denisu ter vsem tečajnikom za odlično družbo in podporo!!! Super ste!! AK