This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zadnja poročila si prosim oglejte na naši Facebook strani Kitelife.si

Puerto Rico jan. 2012

…Portoriko bi lahko opisali kot rajski spot za kajtanje z neskončnimi peščenimi plažami z neomejeno “flata” in odličnimi spoti za kajtanje na valu. Tudi kajtarjev, ki jih srečaš na vodi je malo, pa še tisti so večinoma domačini. Kaj bi si želeli boljšega? Veter, prazne lagune in nobene gneče, strahu, da bi se s kom zapletli…


aja jajajajaaa Pueeerto Ricooo… Smo si prepevali, ko se je začela naša avantura proti sanjskemu in neznanemu otoku. Prihod do obljubljene destinacije je bil lažji kot smo pričakovali. Pot se je začela z jutranjo kavico v Zagrebu, nadaljevala preko Frankfurta, in končala z večerjo, ob sončnem zahodu, s pogledom na karibsko morje.


Portoriko je teritorij Združenih držav Amerike s svojo samoupravo in je del severovzhodnih Karibov. Pred prihodom smo si ga predstavljali kot reven, mogoče celo malo zanemarjen otok, vendar smo mnenje spremenili takoj, ko je avion začel pristajati. Duh Amerike je zelo prisoten, večji del otoka je lepo urejen in varen.


Otok je za polovico manjši od Slovenije, vendar ima še enkrat več prebivalcev, kateri so ves čas nasmejani in pripravljeni pomagat. Portoriko lahko z renta-carjem prevozite praktično v enem dnevu, saj znaša maksimalna dolžina iz zahoda proti vzhodu 180 km, širina pa samo 65km. To se je kasneje izkazalo kot velika prednost, saj smo se glede na napoved, odločili na katerem delu otoka bomo naslednji dan kajtali. En dan wave, drug dan freestyle :).


Portoriko bi lahko opisali kot rajski spot za kajtanje z neskončnimi peščenimi plažami z neomejeno “flata” in odličnimi spoti za kajtanje na valu, kjer je velikost le-tega od 1-4m, odvisno od “swella”. Glede na letošnjo statistiko vetra bi lahko rekli, da je kajtarska meka med januarjem in marcem. Naš termin ne bi mogel biti boljši, saj nam je veter pihal vsak dan, z močjo od 15 do 25 vozlov. V tem času je zelo malo turistov. Tudi kajtarjev, ki jih srečaš na vodi je malo, pa še tisti so večinoma domačini. Kaj bi si želeli boljšega? Veter, prazne lagune in nobene gneče, strahu, da bi se s kom zapletel…


Kljub dvotedenskem izletu in vsakodnevnem kajtanju, lepot Portorika nismo še popolnoma odkrili. Lokalci so nam prišepnili, da obstaja še kar nekaj otokov in mangrov, ki jih še nismo videli... Sigurno se bomo v kratkem vrnili nazaj in ponovno organizirali nepozaben KITELIFE trip. Pridružite se nam!


CU on the water !Secret IslandMangroveesWaves