This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Nova oprema
 • Cenik - oprema
 • Rabljena oprema
 • Kitelife Apparel
 • Vzdrževanje opreme - 10 nasvetov

Z izkušnjami in z številnimi testi smo izbrali kajt opremo, ki je se je na vseh področjih izkazala za najprimernjšo. S podatki o vašem trenutnem znanju želji po napredku in stilu vožnje, vam bomo svetovali pri izbiri opreme, ki vam je pisana na kožo. S tem vam bomo pihranili veliko časa in denarja. Vso opremo vam bomo ob nakupu nadzorno predstavili in vam pomagali pri njeni prvi uporabi.

Staro za novo! Ob nakupu nove opreme vam ponudimo odkup vaše stare opreme. Oprema mora biti v brezhibnem stanju in mlajša od letnika 2010.


Core Kiteboarding

Hi-tech equipment for best kiters!


SLINGSHOT (kites)

Slinghot je blagovna znamka, ki opremlja svetovni vrh profesionalnih kajtsurferjev. Prednost Slingshot kajtov je v kvalitetni izdelavi, v odličnem izboru materijalov, povdarku na varnosti in v enostavni uporabi. Slingshot ponosno drži številne patente na katerih sloni razvoj kajterske opreme. Rang Slingshot kajtov zajema opremo za popolne začetnike kot tudi za najboljše "freestylerje".


Mystic (Infinity Sport)

Follow your heart push the boundaries and be on the water! At Mystic we feel it is important to follow your heart and dreams. Don’t take life too seriously and pay attention to things you love to do.


TOPER (apparel and lycras)

Podjetje Lohnko Inženiring, d.o.o., ki je po skoraj dveh desetletjih temu velikanu vrnilo življenje je z blagovno znamko. Toper postal veliki sponzor slovenske olimpijske reprezentance Vancouver 2010. Legenda slovenskega in jugoslovanskega športa bo končno spet v družbi najboljših med najboljšimi. Tokrat, morda, zavedno. Toper opremlja Kitelife ekipo z oblačili za prosti čas in z unikatnimi laycrami.


V cenikih so navedene proizvajalčeve priporočene maloprodajne cene z DDV. Za vse, ki ste se nam že pridružili ali se nam še boste, smo z dobaviteljem pripravili poseben popust ob nakupu kajt opreme. Povpraševanje o zalogi in ceni s popustom pošlji na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali pa nas pokličite na objavljene številke.


Kupujete rabljeno kajt opremo ali želite prodati svojo? Zgodovina rabljene opreme naših članov in ekipe je znana. Če želite pred nakupom dodatno preveriti stanje opreme, se lahko dogovorimo za podrobnejši pregled v Portorožu, Ljubljani in Celju.


Če želiš biti COOL tudi na suhem, ne samo na vodi :). Naročila na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na kontaktne številke objavljene na prvi strani.
Vedno obstajajo vprašanja okoli tega, kako skrbeti za svoj kajt. Tvoj kajt potrebuje razmeroma malo vzdrževanja, ampak po nekaj preprostih smernicah boš povečal življenjsko dobo tvoje kajt opreme hkrati pa tudi povišal ceno za prodajo rabljenega kajta naprej.


  1. MOKROTA! Ne pospravljaj mokrega kajta v torbo. Umivanje kajta res, da ni potrebno, če pa se že odločiš, da boš oprali svoj kajt, nato poskrbi, da se kite pred pakiranjem v torbo pravilno posuši. Pakiranje mokrega kajta lahko povzroči plesen in smrdljiv vonj,v nekaterih primerih celo rjave lise na platnu.
  1. PESEK! Sovražnik številka ena. Pred pakiranjem kajta, se prepričaj, da si z njega obrisali ves pesek. Pesek povzroča obrabo materialov in lahko med drgnjenjem povzroči luknje na platnu.
  1. VARNOST! Sestavi in napumpaj kajt na plaži. Hoja do plaže iz mehke trate ponavadi pomeni, da boš med potjo ob stezi do plaže naletel na bodičaste grmičke, koše za smeti,ulične svetilke in ostale ovire do plaže. Vse to predstavlja grožnjo za tvoj kajt. Kajta ne sestavljajte na grobem asfaltu,saj se lahko linije ovijejo okoli ostrih robov in se natrgajo. Vse to povzroča nepotrebno obrabo na tvojem kajtu. Sestavi kajt na plaži in tako bo ostal v veliko boljši formi na dolgi rok.
  1. ŠTART! Izogibaj se samostojnem štartu. Vsakič, ko boš štartali kajt sam, bo stik med kajtom in podlago povzročil male praske. S tem boš povzročili obrabo materjala na glavni tubi in s časoma bo dušica pogledala skozi platno.
  1. PUMPA! Kite črpalka. Ko pakiraš kite črpalko, odstranite cev in jo shrani ločeno. Shranjevanje črpalke skupaj s cevjo običajno postavlja cev ogroženi položaj zaradi upogibanja oblikuje luknje na ovinku.
  1. BAR! Bar in linije. Vedno odveži bar s kajta. Preveri linije in če se na liniji pojavi vozel, ga nemudoma sprosti. Vozel slabi linijo za več kot 50 odstotkov in povzroča nevarnost, da linija poči. Po možnosti operi bar v sladki vodi po vsaki uporabi in ga nato posuši. Z umivanjem bara preprečiš soli, da bi uničevala linje, hkrati pa s spiranjem odstraniš pesek iz trdih vitalih delov bara.
  1. DUŠICA:)! Izogni se mehurju na dušici. Poskrbi, da je kajt razgrnjen pred vpihovanjem zraka. Obstaja možnost, da se med pumpanjem kite sam nepravilno razvije in povzroči,da se dušica zavrti. Ob močnejšem pritisku v tubi se ustvari mehur,ki kasneje privede do tega da dušica poči. Prav tako se prepričaj, da nisi potisnili šobo pumpe predaleč v ventil in s tem poškodoval dušico.
  1. HRAMBA! Uporabljaj svojo kajt torbo. Ne hrani ali prevažaj svoj kajt, ne da bi ga spravil v svojo torbo, še posebej v avtu. Smerniki od deske lahko enostavno prerežejo platno na kajtu. Poskrbi, da je kajt med transportom v torbi varen pred ostrimi predmeti.
  1. VALOVI! Če kajt pade v val, ga spusti. Če ne, bodo valovi raztegnili materjal na kajtu oz. če je val dovolj velik ga bo strgal. Dokler boš dovolil napetost med tabo in kajtom, je veliko večja verjetnost, da se bo kajt strgal. Spusti kajt in uživaj v plavanju ☺.
  1. SONCE IN VETER! Nikoli ne puščaj kite sestavljen na vetru ali soncu dalj časa.Daljša izpostavljenost kajta na soncu, da postane materjal bolj krhek, pravtako pa bledijo barve. Plapolanje kajta na vetru povzroča drsenje po podlagi in uničuje material.

Po teh 10 preprostih nasvetih vam bomo pomagali ohraniti tvoj kajt v boljši formi dlje časa.


Avtor: Anže Kolenc

Šola Kajtanja